Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Fotoclub De Zoeker

‘Inspirerend Enschede’

Start:27-07-2022 | 12:30 uur
Eind:26-08-2022 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van leden van fotoclub De Zoeker uit Enschede. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 24 juli 2022 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

75-jarig jubileum fotoclub De Zoeker Enschede

Tijdens de opening laten wij u een videofilm zien met stadsbouwmeester Jessica Hammerlund Bergmann. Op enkele locaties vertelt zij iets over wat zij kenmerkend vindt voor Enschede.

Fotoclub De Zoeker bestaat dit jaar 75 jaar. Kort na de Tweede Wereldoorlog kwamen op 10 november 1947 aan de Tegalstraat 22 acht mensen bij elkaar. Zij zochten naar mogelijkheden om de behoefte aan creativiteit in te vullen.

De Enschedese Fotokring De Zoeker werd opgericht.

In de eerste jaren stond het maken van topfoto’s centraal. Er was een ballotagecommissie voor nieuwe leden en een competitie met meerdere klassen van waaruit je kon promoveren en degraderen. Nu staat centraal foto’s maken als we zin en inspiratie hebben en er samen over praten.

In de expositie laten leden van De Zoeker zien wat zij inspirerend vinden aan Enschede. Dit kan zijn: sport, een evenement, de parken, de mensen, de architectuur, het uitgaansleven, etc. Ook laten we foto’s zien met een andere kijk op Enschede.

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!