Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

For All Unruly Bodies

In Tetem zijn op zondag 10 november alle soorten lichamen welkom!

Start:10-11-2019 | 14:00 uur
Eind:10-11-2019 | 16:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Op zondag 10 november is de internationale kunstenaar Mary Maggic te gast in Tetem. Zij werkt op het snijvlak van kunst, biotechnologie en burgerlijke ongehoorzaamheid. Haar onderzoek daagt de rol van schepper uit en richt zich op de impact van giftige stoffen en hormonale verstoringen op seksualiteit en lichamen. Kunnen we tegenwoordig nog spreken van seks en geslacht als natuurlijke ‘producten’?

Mary’s installatie GENITAL (*) PANIC – momenteel te zien in Tetem - is een vorm van statistisch verzet. De installatie baseert zich op de populatiemeting van de anogenitale afstand (AGD), waarbij de afstand tussen de anus en de geslachtsdelen wordt gemeten. AGD is één van de maatstaven waarmee seksuele en vruchtbaarheidsafwijkingen worden vastgesteld en is als methode gebaseerd op traditionele standaarden van lichamen.

Mary Maggic roept het publiek op tot de creatie van een anonieme database van 3D-genitale scans en AGD-metingen die de algemene categorieën en standaarden verwerpt. Een database waarmee we gezamenlijk nieuwe parameters maken voor nieuwe ‘normale’ lichamen die zich niet in hokjes laten vangen. Tijdens het interactieve event ‘For All Unruly Bodies’ geeft Mary Maggic inzicht in haar onderzoek naar queerness, toxiciteit en geslacht. Ook belicht ze hoe wetenschap en media daarmee omgaan. Na de talk geeft Mary een live genitale scan performance. Deelnemers worden ook aangemoedigd om hun eigen genitale scan te maken.

https://tetem.nl/event/for-all-unruly-bodies/

Wanneer: zondag 10 november 2019
Tijd: Tussen 14:00 en 16:00 uur
Deelnemers: max. 25
Voertaal: Engels
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht via receptie@tetem.nl of de website: https://tetem.nl/event/for-all-unruly-bodies

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!