Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Following

Carte Blanche tentoonstelling door Roselien Hassing.

Start:07-12-2022
Eind:25-12-2022

Website:www.b93.nl
Locatie:B93

Opening: woensdag 7 december 20:00 - 23:00 uur.

Roselien Hassing (1993) woont en werkt in Nijmegen. Ze werkt uitsluitend met analoge fotografie en na het behalen van de Bachelor Fine Art aan de AKI ArtEZ in 2017 volgt ze nu een MA Filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Het werk in de tentoonstelling is gemaakt tijdens een residency in het Halsnøy Kloster in Noorwegen in augustus/september 2021.

De focus in de foto’s van Hassing is sterk metafysisch. Het is een constant onderzoek naar het ‘zijn’ van ons bestaan en onze plek in de wereld. Waar ze eerder genoot van de controle die ze uitvoerde over de beelden, heeft ze besloten dit steeds meer los te laten. Het beeld voert de controle over de maker. Tijdens het verblijf in de residency werkte ze aan het verder verkennen van het spanningsveld tussen controle en vrijheid. Hier ontdekte ze dat vrijheid onder andere synoniem kan staan voor het onbekende en het oncontroleerbare.

De foto’s worden gemaakt zonder dat Hassing dicht bij de camera staat en tot bepaalde hoogte geen keuzes kan maken over wat er op de film komt. De camera laat haar de wereld zien die ze zelf niet kan benaderen. Dit gebrek aan controle is waar Hassing, paradoxaal, totaal de controle over had.

De tentoonstelling is van 8 t/m 18 december te bezoeken op afspraak: kunstenaarsb93@gmail.com

B93
7511 ZE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!