Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

FeierZeit Euregiodorp

Expositie van 3D huisjes.

Start:06-10-2022 | 03:00 uur
Eind:10-10-2022 | 10:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Ieder jaar ontmoeten Nederlandse en Duitse scholieren (VO onderbouw) elkaar tijdens de activiteit FeierZeit. FeierZeit vindt plaats in Die Tolle Woche, de jaarlijkse Duitslandweek in Enschede. Dit jaar gingen de leerlingen aan de slag in een online omgeving en hebben daar huisjes ontworpen. Met 3D-printers zijn de ontwerpen tot leven gebracht. Bij de expositie in Tetem staan de huisjes als een dorp uitgestald en per huisje kan je lezen welke leerlingen het gemaakt hebben en wat de gedachte achter het huisje is. Tezamen vormen de huisjes een Euregiodorp, dat symbool staat voor het ‘noaberschap’ tussen Duitsland en Nederland.

Het project is een mooi voorbeeld van digitalisering in het onderwijs. De communicatie tussen de leerlingen verliep via Zoom, Snapchat en TikTok. De leerlingen ontwierpen de 3D-geprinte huisjes onder begeleiding van docenten van Tetem en maakten daarbij gebruik van het ontwerpprogramma Tinkercad. Doel van het project is: het verbinden van cultuur en techniek, samenwerken over de grens en elkaar beter leren kennen.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!