Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Farbige Freuden

Sybille Hermanns en Renate Sennewald

Start:01-03-2020
Eind:27-06-2020

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Beeld & Aambeeld

Galerie Beeld & Aambeeld neemt een voorschot op de naderende lente met de kleurrijke tentoonstelling “Farbige Freuden”. Twee kunstenaars, allebei Duits en allebei al jaren verbonden aan de Enschedese galerie transformeren de ruimte tot een kleurrijke feestzaal. En voor een regelmatige bezoeker wordt het een feest van herkenning.

Geïnspireerd door haar vele reizen over de wereldzeeën, schildert Sybille Hermanns abstracte landschappen die door het spetterende kleurgebruik gemakkelijk tot leven komen. Het werk nodigt de kijker uit voor een onderdompeling in de wereld van kleur met - voor wie ervoor open staat - een bijzondere ervaring. In de balans van kalmte en wendbaarheid, van dichtheid en transparantie, worden schilderachtige verflandschappen gecreëerd.

De sieraden van Renate Sennewald vinden hun oorsprong in een bonte papierverzameling. Sennewald verlijmt in een complex proces losse vellen papier eerst tot blokken. Hieruit zaagt, freest, boort en slijpt ze haar vormen. Als gevolg hiervan verschijnen in het materiaal door de vele lagen papier fascinerende kleuren en patronen. Door de combinatie met goud, zilver of stenen ontstaan unieke en zeer draagbare sieraden.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 1 maart 2020 om 16:00 uur door Marlis Sennewald, voormalig directeur Papiertheaterfestival Preetz.
De beide kunstenaars zijn hierbij aanwezig.

Bert van der Veen speelt op de vleugel.

Galerie Beeld & Aambeeld
7511 GE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!