Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Family Portraits

Start:01-12-2021
Eind:30-12-2021

Website:www.bibliotheekenschede.nl
Locatie:bibliotheek

Een familiefoto in een lijstje op de kast. Een kiekje op je smartphone. Voor veel mensen is dat heel gebruikelijk, maar voor families die hun land zijn ontvlucht niet. Fotografe Joey O’Loughlin maakte de afgelopen drie jaar traditionele familiefoto’s in de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Dit deed ze in partnerschap met Movement On The Ground. Deze Family Portraits zijn van 1 december tot en met 30 december te bewonderen in de Bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat.

Wat betekent thuis voor jou?
De foto’s laten de mensen niet zien als collectief, zoals ze vaak in het nieuws worden afgebeeld, maar als trotse gezinnen. Elk gezin vormt een ’thuis’. Family Portraits zetten je aan het denken. Wat betekent thuis voor jou? Wat als je je thuis gedwongen moet verlaten? En wat kun jij zelf doen om nieuwkomers zich meer thuis te laten voelen?

Over Joey O’Loughlin
Terwijl ze in de zomer van 2017 als vrijwilliger bij Movement On The Ground werkte, bood Joey aan om familieportretten te maken en af te drukken. Dat deed ze in de overtuiging dat dergelijke aandenkens de dappere reis van de vluchtelingen eren en langer blijven dan smartphonefoto’s. Meer dan 100 gezinnen hebben inmiddels hun familieportret ontvangen.

Joey O’Loughlin is fotograaf, schrijver en producent. Haar projecten benadrukken de waarde van menselijke verbinding. Haar werk was te zien in The New York Times, Slate, The Atlantic’s CityLab en op NPR, Al Jazeera America en PBS in New York. Haar foto’s zijn onder andere te vinden in publicaties van de Wereldgezondheidsorganisatie, het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties en de MacArthur Foundation..

Een plek voor iedereen
Programmacoördinator Marcel Bok vertelt over de expositie: “De expositie is van bijzondere waarde en ik vind het een eer dat Family Portraits een maand bij ons in de Bibliotheek staat. Elk portret vertelt weer een ander verhaal maar ze laten allemaal een familie zien. En dat op een plek waar we vaak hele andere beelden van zien. Als bibliotheek staan we middenin de samenleving en daarom zoeken we voortdurend naar onderwerpen waar iedereen door aangesproken wordt. En december is de maand waar je met familie bij elkaar komt, of juist niet. Deze portretten zetten die familiebijeenkomsten in een ander licht en laten je als toeschouwer nadenken.”

Bibliotheek Enschede
7511 GM
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!