Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositieopening 'Liefde Houdt Ons Bij Elkaar'

Start:17-12-2023 | 15:00 uur
Eind:17-12-2023 | 17:00 uur

Website:www.concordia.nl

We nodigen je van harte uit voor de opening van de expositie Liefde Houdt Ons Bij Elkaar, op zondag 17 december om 15:00 uur aan de Langestraat 56.

Een groep bestaande uit zes kunstenaars, waarvan elk van hen gevlucht is uit Syrië en beland is in Nederland. Vorig jaar besloten Barsoum Barsouma, Miray Barsouma, Jack Eliya, George Miro, Alias Alhamoui en Habib Gouriye samen te komen en zijn ze de groep SYR6 begonnen. Van het impressionisme tot het modernisme, elk van hen gebruikt een andere stijl. Ze werken op schildersdoek, creëren grafische kunst en maken beelden in verschillende stijlen.

De leden van de groep hebben solo-exposities gehad, maar ook al gezamenlijke tentoonstellingen. Dit in verschillende landen als Duitsland, België, Nederland en Syrië. Ook is hun werk op televisie en in de kranten geweest in verschillende landen, als voorbeeld Zweden.

Wanneer een persoon zich verdiept in hun kunst dan ziet hij al gauw de invloed van de kunstgeschiedenis in combinatie met de Syrische cultuur en Aramese taal. Niet alleen Mesopotamië is er sterk in terug te zien, maar ook de invloed van de Nederlandse kunst en cultuur.

Tijdens de opening kun je genieten van zelfgemaakte Syrische hapjes.

Langestraat 56

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!