Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositieopening B93 x ARE: Stephanie Simek & Seirin Simek

Start:13-03-2024 | 20:00 uur
Eind:23-03-2024 | 22:00 uur

Website:www.b93.nl
Locatie:B93, Enschede

B93 nodigt je van harte uit voor een tentoonstelling met de nieuwste werken van de ARE-kunstenaars Seirin Hyung (1990 KOR) en Stephanie Simek (1982 USA). Samen tonen zij de resultaten van hun drie maanden durende werkperiode bij Artist Residencies Enschede.

Beide kunstenaars hebben nieuwe technieken onderzocht tijdens hun artist-in-residence. Deze tentoonstelling
weerspiegelt hun persoonlijke onderzoek en ervaringen in Enschede. Seirin heeft de voor ons zo herkenbare beelden uit de omgeving omgezet in tekeningen en schilderingen, waarbij zij haar kenmerkende en bijzondere kleurgebruik toepast. Tegenover deze expressieve werken staan de fragiele en gedetailleerde elementen van Stephanie. Scroll verder naar beneden voor meer informatie over het werk van beide kunstenaars! (Engels).

Tijdens haar verblijf bij ARE, creëerde Stephanie een dynamisch gelaagde, handgemaakte kaars en stuurde deze naar de violist Jordan Dykstra, die op basis van het branden van de kaars een muziekstuk componeerde. Deze compositie werd vervolgens op een vinylplaat gegraveerd. Tijdens de opening zal Stephanie om 20:30 uur tijdens een live-demonstratie haar kaars activeren en muziekstuk afspelen.

Na de opening is de tentoonstelling op afspraak te bezichtigen tot 24 maart. Je kan een afspraak maken voor een bezoek door een e-mail te sturen naar stephanie@stephaniesimek.com met een voorkeursdatum en -tijd.

Hoge Bothofstraat 166

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!