Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositie Wineke Gartz

Start:25-07-2024 | 10:30 uur
Eind:29-09-2024 | 17:00 uur

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia, Enschede

Over de expositie en kunstenaar

Wineke Gartz maakt multimedia installaties waarin ze de bezoeker laat verdwalen. Net als dat je je oog kan laten dwalen in een landschapsschilderij -het pakt linksonder in het beeld iets vast, dwaalt verder naar rechts en wordt meegenomen naar alle hoeken van het schilderij- zo kan je je in haar installaties letterlijk en met je hele lichaam verplaatsen. Met stilstaande en bewegende beelden en onbeweeglijke objecten maakt Wineke composities, samenstellingen van haar films, tekeningen, teksten, en foto’s, van recente en vroegere onderdelen uit haar alsmaar groeiend archief. Al bewegend door haar werk ontwaren zich steeds weer andere zichtlijnen, standpunten, perspectieven en kaders. De zo ontstane beelden geven niet alleen het oog, maar het hele lichaam een dwalende beweging.

In Concordia maakt Wineke een site-specific installatie, oftewel een ruimtelijk werk dat een wisselwerking aangaat met de specifieke architectonische omgeving. Ze zal twee weken lang ter plekke werken in de ruimte op de eerste verdieping – de etage-, en deze naar haar hand zetten. Je bent van harte welkom op de opening (zie de link onderaan de tekst), en om tijdens de opbouw langs te komen om te zien hoe het werk vordert.

Praktische informatie

De expositie is gratis te bezoeken in de Concordia Kunsteruimte aan de Langestraat. De kunstruimte is geopend van dinsdag t/m zaterdag tussen 10.30 en 17.00 uur, en op zondag tussen 12.00 en 17.00.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede
Tel: 053 - 430 09 99

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!