Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositie Roel Dikken

jamkaReD in het Lambooijhuis, Hengelo

Start:07-08-2022
Eind:11-09-2022

Website:www.jamkared.nl
Locatie:Lambooijhuis Hengelo

JamkaReD is de artiestennaam van Roel Dikken. Geboren op 7 december 1965 in Hengelo (O). Nederlandse en Indische roots. Tekende altijd al. Deel en publiceer sinds 2014. Inspiratie zet ik om i'n eigen stijl. Abstract vooral. Soms figuratiever. Ik doe 't vooral digitaal, op telefoon en tablet. Ook op canvas, papier. Op muren ook, gebouwen, glazen, mokken, koffers, riemen. Onder andere. Mijn helden: Miró, Kandinsky, CoBrA beweging, Picasso, Keith Haring, Basquiat.

De naam jamkaReD is gebaseerd op het Ind(ones)ische jam karet. Tijd van rubber, elastieken tijd, dat beteken't. De tijd vergeten, rek in de tijd. Dat overkomt me als ik teken, schilder, creëer, creactief ben. Laten gebeuren wat gebeurt, laten komen wat er komt.
Lijn.en vormen die ontstaan vanui't moment. Kleuren die ze vullen. In balans. En ja, ik heb ook wel iets met taal, met woord.en letters.

Langestraat 37
7551 DX
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!