Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Expositie 'OUDROZE'

Levensverhalen van LHBTQIA 70+'ers

Start:28-06-2024
Eind:19-07-2024

Locatie:Van Loenshof, Enschede

Over de expositie

Deze buitenexpositie toont de portretten en levensverhalen van 29 verschillende 70+'ers die allemaal onderdeel van de LHBTI+ gemeenschap zijn. Vandaag hebben lhbti+ mensen een vrijheid die vanzelfsprekend lijkt. Dit is dankzij degenen die vochten voor hun acceptatie en gelijke rechten. De gekregen vrijheid is helaas nog altijd kwetsbaar en blijft niet vanzelf in stand. Bijvoorbeeld als homoseksuele ouderen in een verzorgingstehuis terecht komen. Soms gaan ze dan noodgedwongen weer terug in de kast. De lhbti+ generatie van vandaag staat voor nieuwe opgaven om de gekregen vrijheid actief te onderhouden.

Fotograaf en kunstenaar Ernst Coppejans is de bedenker en maker van OUDROZE. Elk portret heeft een QR-code die het bewegende portret laat zien. Verder is het mogelijk het interview te beluisteren en is er een Engelse vertaling van het verhaal. De beelden en verhalen zijn bedoeld om het gesprek tussen jongeren en ouderen op gang te brengen. De levenservaringen van 70+’ers uit de lhbti+ gemeenschap dienen als inspiratiebron voor huidige en toekomstige generaties.

De expositie is onderdeel van een programma om extra aandacht te schenken aan LHBTI+ ouderen. Er zullen ook gesprekken plaatsvinden en de lokale zorginstellingen om te kijken hoe de lokale roze ouderen de juiste aandacht krijgen.

Praktische informatie


De expositie is van 28 juni t/m 19 juli gratis te zien buiten op het Van Loenshof in Enschede. De reizende expositie ging 5 april van start. En Enschede is de 4e gemeente waar de expositie is te zien. Na 19 juli reist de expositie door naar de gemeenten Doetinchem, Utrechtse Heuvelrug en Roosendaal.

Van Loenshof
7511 HE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!