Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositie opening 'Gender Identiteit'

Start:06-02-2024 | 17:00 uur
Eind:29-02-2024 | 22:00 uur

Website:tankstationenschede.nl
Locatie:Tankstation Cultureel Vulpunt

Over de expositie

De eerste expositie van het nieuwe seizoen bij Tankstation Cultureel Vulpunt toont de werken van twee opkomende kunstenaars - Salomé Tetteh Quaye (zij/haar) en Celine Micheli (hen/hun/hij). De werken gaan over gender identiteit en genderfluïditeit. Salomé presenteerd een fotografie reeks over gender identiteit. Celine draagt dichtwerken bij die ingaan op hoe genderidentiteit ook fluïde kan zijn.

De expositie opent op 6 februari en zal daarna gedurende de rest van de maand te bezoeken zijn tijdens de reguliere openingstijden van Tankstation (dinsdagen en donderdagen van 17.00 tot 23.00).

Over de kunstenaars

Celine Micheli is een transdisciplinaire queer non-binaire kunstenaar die werkt in het grensgebied tussen performance art, sound design en beeldende kunst. Vanuit Italië is hen naar Enschede gekomen om 'Fine Art' te studeren aan de AKI ArtEZ kunstacademie. Het werk van Celine gaat in op thema's als intersectioneel feminisme, kwetsbaarheid en intimiteit door speculatieve fabulering. Op experimentele wijze worden toekomst-georiënteerde scenarios onderzocht die een andere manier van zijn voorstellen binnen politieke en ecologische systemen en discussies.

Salomé Tetteh Quaye is een gepassioneerde fotograaf uit Almelo. Haar werken laten op creatieve en stylistische manier de schoonheid van mode, de natuur, en mensen zien. Haar ouvre is te volgen via haar website en social media kanalen.

Over de opening

Op 6 februari opent de expositie om 17:00. Voel je van harte welkom om langs te komen en een hapje mee te eten. De kunstenaars zullen aanwezig zijn en hun werk zal de basis vormen voor het avondprogramma 'Queerness in Conversation'. Onder leiding van drie sprekers - Sietse Henselmans (hij/hem), Sophia Varekamp (hen/zij/hij), en Zara Lall (zij/haar) - zal daar de dialoog aangegaan worden over queerness in relatie tot cultuur, taal en identiteit.

De opening en expo zijn gratis te bezoeken. Eten kan tegen betaling gereserveerd worden via de website van Tankstation Cultureel Vulpunt.

Deurningerstraat 28

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!