Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositie David Scheidler: Magnetic Fields 1.0

Start:27-04-2024
Eind:21-06-2024

Website:www.mikc.eu
Locatie:Perron1 / Het-Loket, Delden

Van 27 april t/m 26 mei exposeert David Scheidler met 'Magnetic Fields 1.0' in Perron1 en Het-Loket in Delden. Het gaat bij de expositie om rondreizende installaties die bij elke locatie verder uitgebouwd worden. Deze manier van werken is ondersteund als pilotproject van Beeldende Kunst Overijssel (BKO).

Over kunstenaar David Scheidler

David Scheidler (AKI/ArtEZ 2008) kan zich op onbevangen wijze verwonderen over techniek. Dat wordt ook zichtbaar in zijn atelier. Hij speelt met defecte apparaten, afgeschreven beeld- en geluidsmedia en oude machineonderdelen. David Scheidler kan daarbij enthousiast raken van onverwachte effecten veroorzaakt door storingen en defecten. Bij een flikkerende TL-balk of een piepende en knarsende geluidsinstallatie kiest hij niet voor reparatie, maar verwondert hij zich over het effect van de storing. Hij onderzoekt vervolgens hoe hij die verschijnselen op nadrukkelijker wijze hoorbaar of zichtbaar kan maken of anderszins naar zijn hand kan zetten.

David Scheidler speelt met het esthetisch effect van het technische defect. Uiteindelijk weet hij die bevindingen in een heldere presentatie samen te vatten, waarbij wij ons als kijker worden uitgedaagd ons te verhouden tot wat voor David Scheidler de essentie is. Al werkend raakt David Scheidler aan meerdere aspecten van moderne en eigentijdse kunstuitingen, maar dat is niet zijn primaire doel. Het zijn voor hem onderzoekende stappen in een technische wereld die hij op zijn eigen wijze begrijpt en onderdeel worden van het proces dat hij doorloopt.

Over deze expositie

Deze expositie 'Magnetic Fields 2024' is een BKO-project waarbij David Scheidler het magnetisch veld als primair uitgangspunt neemt. In de loop van het traject zal blijken waar het hem naar leidt en wat het ons uiteindelijk brengt.

De expositie zal rondreizen tussen Het Kunsttorentje Almelo, MIKC|Perron1, Het Langhuis Zwolle en Oyfo Hengelo. Dit is mogelijk gemaakt met ondersteuning van BKO en Provincie Overijssel. De expositie was eerder te zien in Het Kunsttorentje Almelo en dit betreft de tweede stop.

Praktische informatie

De expositie is van 27 april t/m 26 mei te zien bij Perron1 en Het-Loket in Delden. Daarna reist die door naar Het Langhuis in Zwolle (11 mei 2024 t/m 2 juni 2024) en Oyfo in Hengelo (18 augustus 2024 t/m 15 september 2024).

Stationsweg 1/5

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!