Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Estafette - Martine Berkenbosch

Start:09-09-2022
Eind:08-10-2022

Website:www.galerieurinoirbezet.nl
Locatie:Galerie Urinoir Bezet

Vanaf 9 september 2022 tot mei 2023 gaan maar liefst 8 vrouwen het herenurinoir bezetten. De vrouwen zijn aangesloten bij Zt, een kunstcollectief uit Enschede en werken allemaal in uiteenlopende disciplines. Als gemeenschappelijke achtergrond hebben ze de AKI, een opleiding die de bron was voor gezamenlijke projecten en exposities. Voor deze bijzondere expositieruimte hebben de kunstenaars de uitdaging gezocht in het elkaar inspireren voor een nieuw werk.

Martine Berkenbosch begint met een kunstwerk te plaatsen in één vitrine van het urinoir en na een maand zal de volgende kunstenaar een antwoord of een vervolg geven op dit werk in de tegenoverliggende vitrine. De bedoeling is dat de kunstenaar in ieder geval moet voortborduren op het reeds ingerichte gedeelte. In de daaropvolgende maand zal de eerste exposant moeten wijken voor een nieuwe wissel. Het stokje wordt doorgegeven en zo wordt een kunstestafette gecreëerd. Er vormt zich een keten van kunstwerken met iedere maand een nieuwe verrassing voor de bezoeker. Ook voor de kunstenaars zelf wordt dit een spannend project want je weet nooit hoe je collega je werk interpreteert en gaat reflecteren.

De exposanten in de verdere volgorde zijn: Jeanine Wubbels, Katinka Hamming, Johanna Mutter, Annette Krijnen, Irene Delnoy, Wanda Schaap en Bertje van Delden

Voor meer informatie over het collectief, de kunstenaars en de galerie: https://ztkunst.wordpress.com

www.galerieurinoirbezet.nl

Dorpsstraat
7524
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!