Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ernst Coppejans en Ilvy Njiokiktjien

Fotomanifestatie Enschede 2021

Start:10-10-2021
Eind:19-11-2021

Website:www.rijksmuseumtwenthe.nl
Locatie:Rijksmuseum Twenthe

In het najaar van 2021 vindt hét fotofestival van het Oosten de Fotomanifestatie Enschede plaats. De hele stad zal van 10 oktober t/m 19 november in het teken staan van de hedendaagse Nederlandse fotografie. Te zien bij het Rijksmuseum Twenthe:

Ilvy Njiokiktjien
‘Born Free - Mandela’s Generation of Hope’

Vijfentwintig jaar geleden hield Zuid-Afrika zijn eerste democratische verkiezingen. Deze maakten een einde aan decennia van een blanke minderheidsregering. Een nieuwe grondwet gaf alle Zuid-Afrikanen gelijke rechten. Als eerste zwarte president concentreerde Nelson Mandela zich op verzoening en hoop voor de toekomst. Het zou aan de jonge generatie zijn om zijn droom van een regenboognatie waar te maken.

Ernst Coppejans
'Sold'

Een reeks anonieme portretten van slachtoffers van mensenhandel. Geschokt door de grote schaal waarop moderne slavernij, ook in Nederland, plaatsvindt, doet Coppejans sinds 2016 onderzoek naar dit fenomeen: hij zocht de slachtoffers op in hun tijdelijke opvang, noteerde hun verhalen en fotografeerde hen, het gezicht onherkenbaar, in hun eigen kleren, omringd door hun eigen spullen. Het resultaat is een indrukwekkende serie portretten waarin slachtofferschap plaatsmaakt voor menselijke waardigheid, en grauwheid voor kleur.

Rijksmuseum Twenthe
7514 BP
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!