Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ernesto Walker

So close and yet so far

Start:09-07-2021
Eind:18-07-2021

Website:www.areholland.com
Locatie:XPO

"So close and yet so far" is een kunstproject geïnspireerd door interplanetaire verkenningen, zoals de verkenningen die de afgelopen jaren naar Mars zijn gestuurd. Ernesto Walker (Mexico) verstuurd naar verschillende plekken in onze wereld een verkenningsrobot die hij op afstand kan besturen, om te verkennen en opnieuw te realiseren vanuit het oogpunt van een technologie die ons in sommige gevallen dichterbij brengt en in andere gevallen meer uit elkaar.

Dit project van Ernesto Walker (Mexico) heeft drie missies gehad. De eerste twee in Mexico in 2015 en 2016. De derde in 2020/2021 in Enschede als artist-in-residence op afstand. De laatste missie richte zich met name op de pandemische situatie en de perikelen van het leven als artist-in-residence via een robot.

Van 09-07 t/m 18-07-2021 toont XPO de robot, het werk en proces van de laatste missie bij Artist Residencies Enschede. Tijdens speciale evenementen in de avond zal Ernesto via een Zoom-link bij de tentoonstelling aanwezig zijn om te vertellen over zijn ervaringen als artist-in-residence op afstand. Hoe kun je communiceren via een robot zonder te praten? En welke connectie krijg je met de lokale samenleving? Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer zo snel mogelijk een gratis plekje bij XPO via deze link.

De tentoonstelling is open op vr./ za./ zo. van 14:00-17:00

Stroinksbleekweg 2
7523 DB
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!