Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Erik Slot

Leven tussen groei en krimp

Start:19-02-2020 | 12:30 uur
Eind:27-03-2020 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Erik is documentair fotograaf. Rechtvaardigheidsvragen en sociaal-maatschappelijke mechanismen vormen de rode draad in zijn werk. Hij is gefascineerd door het (on)vermogen van mensen om hun leven zelf te sturen. De locatie is daarbij zelden neutraal: kiezen mensen ervoor om ergens te werken of te wonen? Of overkomt het ze? En beïnvloedt die plek vervolgens hun kansen om iets van het leven te maken?

De tentoonstelling ‘Leven tussen groei en krimp’ gaat over twee plekken in Europa. Een groeiende stad in Oost-Europa (Warschau) en een krimpende regio in het Zuiden (Asturië, Noord-West Spanje). De verschillen zijn heel groot, maar er is ook een overeenkomst: op beide plekken staan gemeenschappen onder druk en is het voor de mensen die er wonen een groeiende uitdaging om er simpelweg hun leven te leiden.

Van het werk in Warschau is het fotoboek “Walls Vodka Lies’ verschenen waarmee Erik de 3e prijs heeft gewonnen bij de International Photography Awards in Los Angeles. In het boek is de wijk te zien door de ogen van twee tieners, Kacper en Julia, die wonen in de wijk. Zij doen al rappend en break-dancend hun best om zo normaal mogelijk op te groeien in de wijk.

Op dit moment werkt hij aan een fotoboek over de krimpregio Asturië.

De opening vindt plaats op zondag 16 februari om 16:00 uur.

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!