Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Entr’acte

Start:16-06-2021
Eind:31-08-2021

Website:www.schouwburghengelo.nl
Locatie:Schouwburg Hengelo

Vanaf 16 juni is achter vier ramen van Schouwburg Hengelo (Stationsplein) de tentoonstelling Entr’acte te zien.Het is de eerste in het kader van het project Zie de Vensters 2.0 op de nieuwe locatie.

Vanaf 2018 vond Zie de Vensters plaats achter de ramen van de studio van 1Twente Hengelo aan de Slijperij/hoek Langelermaatweg.Vanwege de aanstaande verhuizing van de studio, moesten de initiatiefnemers Pier van Dijk en Renata de Frankrijker uitzien naar een ander onderkomen.

Zie de Vensters 2.0 is een samenwerkingsverband van 1Twente Hengelo, Schouwburg Hengelo en Zie de Vide, dat sinds 2013 ook in de schouwburg plaatsvindt. De beeldende kunst is niet alleen door voorbijgangers te bekijken, maar ook binnen door bezoekers van de voorstellingen; aan beide zijden van de panelen wordt namelijk geëxposeerd.Ongeveer vijf keer per jaar is er een tentoonstelling van werk van voornamelijk Hengelose en Twentse professionele beeldend kunstenaars.

De spits wordt afgebeten door de initiatiefnemers met Entr’acte (Tussenspel), vastgelegd door fotograaf en theatertechnicus Allard Nap.De foto’s tonen twee clowns in coronatijd op een voor opslag gebruikt podium en in een kleedkamer, die vooral een loopje nemen met zichzelf.

Fotocredits: Allard Nap.

Website: www.ziedevensters.nl

Schouwburg Hengelo
7551 HV
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!