Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Enschede Lights Up

Spectaculaire gratis lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede.

Start:15-12-2022 | 17:00 uur
Eind:18-12-2022 | 22:00 uur

Locatie:Binnenstad

Een spectaculaire lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede: Enschede Lights Up. Tijdens deze gratis route loop je van donderdag 15 t/m zondag 18 december in de avond door een lichtbelevenis in Enschede. Door verschillende technologie├źn weet je niet wat je ziet op verschillende locaties in de binnenstad.

Kenmerkende gebouwen en locaties in Enschede worden voorzien van bijzondere kunstzinnige licht-, laser- of videoprojecties en ondersteuning van muziek. Denk aan een kerstcarroussel, een unieke interactieve onderwaterwereld en een megaflipperkast. Ook is er een live optreden van Maarten de Groot in een landschap van geluid, laser en licht. De projecties worden gemaakt met verschillende lichttechnieken.

Startpunt + routeboekje

Kom op donderdag 15 december t/m zondag 18 december tussen 17:00-22:00 uur naar Tourist Info Enschede. Hier kun je gratis een routeboekje afhalen en hier is het startpunt van de route. De route is ook digitaal beschikbaar.

Samenwerking

Enschede Lights Up is een initiatief van Enschede Promotie in samenwerking met diverse programmapartners. Samen hebben de partijen een verrassend programma samengesteld. De lichtprojecties worden op iedere locatie los van elkaar geproduceerd door: 100% FAT, Planet Art, studenten en docenten van de opleiding Creative Media and Game Technologies van Saxion, Total Image, Vision Impossible en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede in samenwerking met Maarten de Groot.

Oude Markt

Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!