Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Edges of the worlds

B93 Carte Blanche door ARE artist-in-residence Kami Mierzvvinsk.

Start:08-03-2023
Eind:17-03-2023

Website:areholland.com
Locatie:B93

Met trots presenteren wij ‘Edges of the worlds’. Een tentoonstelling bij kunstenaarsinitiatief B93 door ARE artist-in-residence Kami Mierzvvinsk. Kami is een interdisciplinair beeldend kunstenaar uit Polen en gebruikt performatieve technieken om schilderobjecten te creëren.

De schilderijen die in de tentoonstelling worden gepresenteerd, zijn geesten, passages, symbolen van diepgaande ervaringen die grenzen aan het metafysische, getransformeerd op canvas. Het werkproces staat in het teken van persoonlijke performance acties tijdens het schilderproces. De schilderobjecten zijn een soort vensters of portalen naar andere dimensies of nog onontdekte ruimtes.

Opening: 8 maart, 20:00-23:00

Artist talk: 15 maart, 20:30-22:00

De tentoonstelling ‘Edges of the worlds’ richt zich op het proces van het schilderen van objecten via Kami’s performatieve techniek. Psychologische technieken worden sinds de jaren twintig in artistieke methoden gebruikt. Ze dragen niet alleen bij tot de kennis van de eigen taal, maar ook tot de erkenning van het potentieel van het individu. Het potentieel waardoor iemand van nature creatief kan zijn. Kami wil het eigen vermogen van de kijker die geen kennis heeft van de bedoeling van de kunstenaar erkennen. Het vermogen om het werk, dat geen figuratieve relatie heeft, op een meer gedefinieerde manier te interpreteren. Door de kijker in dergelijke situaties de vrije wil te laten, krijgt deze de kans tot zelfontplooiing en de ruimte om dieper door te dringen in de uithoeken van zijn eigen innerlijk.

Het werk van Kami weerspiegelt vaak een verlangen naar een tijd los van het lichaam, wijzend op een vloeiend en genderloos spiritueel element dat verdeeldheid overstijgt. Hun kunst gaat ook in op de uitdagingen van het behoud van individualiteit in de samenleving. Een samenleving die vaak de nadruk legt op conformiteit en homogeniteit, evenals op het verdwijnen van metafysische ervaring in het hedendaagse leven. Kami toont door middel van hun kunst werelden van meditatieve transcendentie en stimuleren ze een hernieuwde waardering voor de mysteries van het bestaan.

Kami Mierzvvinsk is een interdisciplinair beeldend kunstenaar, geboren in 1993 in Opper-Silezië in Polen. Ze hebben hun MFA in 2020 behaald aan de Academie voor Schone Kunsten en Design in Wrocław in 2020 met een diploma schilderkunst en multimedia. Hun huidige artistieke praktijk omvat schilderkunst, installatie, videokunst en ruimtelijk ontwerp. Hun veelzijdige oeuvre raakt aan kwesties als minderheden en sociale uitsluiting.

Locatie: B93, Hoge Bothofstraat 166, Enschede (NL)

Periode: 8 – 17 maart 2023

Na de opening is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op voor een afspraak via: areholland@gmail.com

Website: http://mierzvvinsk.com

Insta: @mierzvvinsk

B93
7511 ZE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!