Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Dynamo Expo Supersale

Kunstenaars en modeontwerpers geven hun werk een tweede leven

Start:13-12-2019 | 15:00 uur
Eind:14-12-2019 | 17:00 uur

Website:www.facebook.com
Locatie:Dynamo Expo

Zeefdrukken, fotografie, linoprints, sieraden, fashion, servies, houtdrukken, schilderijen, accessoires, tekeningen, decoratieproducten en tassen: alles gaat weg voor minder dan de normale tarieven. Fotografen, kunstenaars en ontwerpers uit Enschede en ver daarbuiten hebben hun archieven leeggehaald, zolders opgeruimd, studio’s opgeschoond en afstand gedaan van werken die ze niet willen laten verstoffen, vernietigen of weggooien. Liever gunnen ze het een tweede leven bij iemand die ze er oprecht blij mee kunnen maken. Leuk voor alle kunst- en design liefhebbers met een kleiner of groot budget.

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt geweest bij het ontstaan van het evenement. Op deze manier krijgt zowel kunst als fashion een tweede leven. Alle mode die tijdens de Supersale wordt verkocht bestaat uit duurzame en/of gerecyclede materialen. Zo ook de dames- en kinderjassen van ZuiverWol en “grid” kindertruien van Leontien Wiehink. Jasmijn Miltenburg maakt haar “reloved textiles” door o.a. twee oude truien te combineren in een geheel nieuw ontwerp en daarnaast verkoopt ze haar vintage kleding collectie. Aisha Reehuis van Betty-Sue gebruikt veel restmaterialen voor haar fannypacks. Medewerkers van Mediant vervaardigden prachtige kussens voor Dynamo Expo met stoffen gedoneerd door Studio Ludo en Gaby Declemy.

Mary & Yve verkoopt exclusieve en eigenzinnige producten, waaronder vintage servies dat met bijzondere dessins een heel nieuwe uitstraling krijgt en een decoratieve functie. Er is fotografie in de vorm van prints, boeken en kaarten van onder anderen Femke Hesselink, Annabel Jeuring, Astrid van Loo, Hymmen/Hiroi en Cyril Wermers. Studio Susan Bijen levert abstracte illustraties in de vorm van risoprints, zeefdrukken, tekeningen en linoprints. En er zijn handgemaakte sieraden van Leontien Wiehink en kleine schilderijen van Johan Ghijssels.

Jan Doodle komt tekenen “On demand” en in de tuin staat Evento Perfetto in een klassieke Piaggio Ape met houtoven heerlijke vers gemaakte pizza’s te bakken.

Of je nu graag zelf iets exclusiefs in je kast of aan de muur wilt of iemand blij wilt maken met een uniek kerstcadeau, je gaat het ongetwijfeld vinden bij de Supersale. Je kunt al je aankopen zowel contant als met pin betalen.

H.B. Blijdensteinlaan 85
7523BA
Enschede
Tel: +31 53 4786042

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!