Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Duo tentoonstelling Gerard Dekker & Eva Marit Edwardsen

Start:08-06-2024 | 10:00 uur
Eind:20-07-2024 | 17:00 uur

Website:www.beeldenaambeeld.nl
Locatie:Galerie Beeld & Aambeeld

Over de tentoonstelling

Van 8 juni t/m 20 juli is er een duo tentoonstelling te zien van Gerard Dekker en ... bij Galerie Beeld & Aambeeld.

Het werk van Gerard Dekker verdient bijzondere aandacht. Op het eerste gezicht lijkt het of hier sprake is van een serie abstracte tekeningen. Verstilde, lyrische beelden met veel verschillende kleuraccenten en raadselachtige titels, zoals “Zwei Möglichkeiten den Schatten zu begraben” of “Wer kann sich schon an alles erinnern?”. Bij nader inzien is er vaak sprake van grafiek, met een oplage. Hij gebruikt bij één werk verschillende technieken, zoals lithografie en zeefdruk. Lithografie is bij uitstek geschikt om krijt- en potloodlijnen vast te leggen en te reproduceren en zeefdruk is geëigend voor vlakken. Iedere kleur heeft een eigen drukgang en elk blad gaat vele malen
door zijn handen. Gerard Dekker volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Daarna trok hij naar Groningen, waar hij onder meer van 1986-1991 de internationale tentoonstelling Noordkunst organiseerde. Zijn werk was al eerder met regelmaat bij Beeld & Aambeeld te zien.

Dit laatste geldt ook voor Eva Marit Edwardsen. Geboren en getogen in Noorwegen is design altijd belangrijk voor haar geweest. Vooral de strakke lijnen die terug te vinden zijn in de Scandinavische architectuur. De laatste tijd, na verschillende reizen naar Japan, raakte ze ook daar geïnteresseerd in de architectuur en de tuinen van de vele Japanse heiligdommen en tempels. Het ritme van de stenen en de strakke architectuur in de tuinen geven spanning, patronen en vooral beweeglijkheid aan haar nieuwe serie sieraden, verenigd onder de naam “My Japanese garden”. Edwardsen past daarbij vaak een oude Aziatische techniek toe, de Keumboo-techniek. Waarbij 24-karaats goud wordt verenigd met zilver door alleen warmte en mechanische druk te gebruiken. Ze heeft daarvoor verschillende workshops gevolgd in Zwitserland en Groot-Brittannië om haar vaardigheden daarin te verbeteren.

Praktische informatie

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 8 juni om 16:00 uur. Beide kunstenaars zijn daarbij aanwezig en er is muzikale begeleiding van André Kerver (klarinet) en Bert van der Veen (piano).

Na de opening is de expositie te bezoeken van woensdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00.

Foto: Gerard Dekker, “Retour dans le futur”, 2021

Walstraat 13

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!