Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Drawing Centre Diepenheim - Eva Spierenburg

OPENING: ZATERDAG 3 JUNI 15:00

Start:03-06-2023
Eind:17-09-2023

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre Diepenheim

Eva Spierenburg (NL, 1987) laat zien dat ervaringen in ons dagelijks leven een spoor achterlaten in ons lichaam. Vertrekkend vanuit een getekend dagboek brengt Spierenburg het gebouw van Drawing Centre Diepenheim als lichaam tot leven en confronteert ze de bezoeker met de eigen lichamelijkheid.

In de tentoonstelling ‘slice of life with swallowed spiral’ worden de wanden van het gebouw deels bekleed met doeken en klei. Spierenburg creëert met deze interventies in de architectuur intieme ruimtes die elk een ander gevoel oproepen. Lichaamsdelen hebben zich losgezongen van het grote geheel en zweven los in de ruimte of leunen tegen een muur. Zij houden ons van binnen overeind, maar kunnen ons door daar opgeslagen stress, spanning of trauma ook uit balans brengen. Met deze tentoonstelling nodigt Spierenburg ons uit om na te denken over de architectuur van ons eigen interieur; ze maakt ons bewust van het lichaam dat we bewonen.

Grotestraat 17
7478 AA
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!