Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Draai het om - Superrrkunstkids

Start:18-12-2021
Eind:26-02-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De superrrkunstkids dagen je uit! In de doe-expositie ‘Draai het om’ gaat alles over de natuur en over plastic. Hoe maken we de wereld nog groener en wat kan je allemaal maken van afval? Midden tussen de kunstwerken en met verschillende doe-opdrachten ga je daarmee aan de slag.

Elk jaar maakt een team kindercuratoren een expositie bij Concordia. Ze kiezen de kunstwerken, ze maken de teksten en helpen de ontwerper met het maken van een poster. Ze interviewen de kunstenaars en geven rondleidingen door de expositie.

Dit keer zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties het uitgangspunt voor de expositie. Samen met de superrrkunstkids en kunstenaars dagen we de bezoekers uit na te denken over je eigen bijdrage aan een groenere wereld. In de doe-expositie ga je aan de slag met deze duurzame doelen, ontdek je vanalles over recyclen en upcyclen, en zie je op welke manier de natuur en plastic voor kunstenaars belangrijk zijn.

groene wereld

De expositie bestaat uit twee werelden: de groene wereld en de plastic wereld. In de groene wereld maakte Tymen Sliuzas een soundscape bij de grote muurschildering van Anuli Croon. Zo zorgen de geluiden en beelden ervoor dat je wordt omringd door een bijzonder fantasie bos. Door een kostuum te maken met de vormen die ze schildert, word je onderdeel van het werk van Anuli. Ook kan je in het bos mobiles maken met diezelfde vormen, en zie je welke planten er eigenlijk groeien in de vier verschillende jaargetijden. Wist je dat de superrrkunstkids hebben meegeholpen aan de muurschildering? Allemaal maakten ze een vorm, die Anuli heeft gebruikt in haar werk. Kan jij ontdekken welke vormen in de muurschildering van de superrrkunstkids zijn?

plastic wereld

In de plastic wereld maak je net als kunstenares Inbar Damhuis iets moois van plastic. Plastic is een handig materiaal maar het is ook erg vervuilend. Denk maar aan de plastic soep; al het plastic dat zomaar op straat wordt weggegooid komt uiteindelijk in de oceaan terecht en dat is erg slecht voor het milieu. In plaats van weggooien kan je het opnieuw gebruiken. Kijk maar goed naar de beelden van Inbar en ga zelf aan de slag met jouw plastic kunstwerk.

duurzame ontwikkelingsdoelen

Kijk hier voor meer informatie over de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!