Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Doublet #4

Malte Bruns en Inge Meijer

Start:04-05-2023
Eind:03-09-2023

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Opening op zondag 4 juni om 15:00 uur.

In deze tentoonstelling maak je kennis met het werk van Inge Meijer en Malte Bruns.

Deze kunstenaars werken in dialoog naar elkaar toe vanuit hun eigen, multidisciplinaire stijl, media en ideeën. Ze ontmoeten elkaar in installaties, video, kamerplanten en 3D geprinte cyborg sculpturen. Samen creëren ze een sfeer waarin je niet helemaal zeker meer bent van wat je ziet. Het is vertrouwd maar ook vervreemdend, unheimisch. Wat klopt, is waarheid? En is dat waarvan je dacht te weten wat het was nog steeds bekend?

In de Doublet-reeks is het werk van twee hedendaagse kunstenaars tegelijkertijd te zien. Tijdens deze exposities onderzoeken we hoe twee kunstenaars zich tot elkaar verhouden. Maar ook wat ze ons, door zowel de verschillen als overeenkomsten in hun werk, kunnen laten zien en vertellen. Doublet #4 is tot en met 3 september 2023 te zien.

Inge Meijer studeerde aan ArtEZ en de Rijksakademie, en werkt voornamelijk met foto, video en installaties. Onlangs publiceerde ze een uitgebreid beeldonderzoek naar de kamerplanten die vroeger naast meesterwerken in het Stedelijk Museum Amsterdam op zaal stonden.

Malte Bruns woont en werkt in Düsseldorf. Hij maakt werken waarin hij filmische elementen, beeldhouwkunst, menselijke vormen, technologie en architectuur combineert.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!