Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Donder & Bliksem

Hét vakantieprogramma waar de vonken vanaf vliegen!

Start:15-10-2022 | 00:00 uur
Eind:30-10-2022 | 23:45 uur

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

Je zit net op de fiets naar huis, als het zachtjes begint te miezeren. Het wordt al een beetje donker en je moet nog een aardig stukje fietsen, dus je trapt flink door. Helaas gaat de motregen over in échte regen, voor je het weet ben je totaal doorweekt. Dan schiet er óók nog een bliksemflits door de lucht en vlak daarna - Klabammmm! - een onweersknal! Pfff, dat moest er net nog even bij komen….

Terwijl de loeiende wind rukt aan de takken van de bomen, fiets je verder, diep weggedoken in de kraag van je drijfnatte jas. Inderdaad: het is weer zover…… HERFST!


Kom deze herfst naar De Museumfabriek: daar leer je van alles over loeiende stormen, spetterende regen en knallende bliksems! Ontwerper, kunstenaar én uitvinder Eibert Draisma – bekend van onder meer zijn pratende koffiezetapparaten en dansende lampen – heeft er een spectaculaire tentoonstelling over gemaakt: Donder & Bliksem!

In de herfstvakantie zijn er uiteraard allerlei activiteiten en leuke workshops die passen bij dit super spectaculaire thema! Ga zélf aan de slag in de Makerspace en maak bijvoorbeeld een ‘rain stick’ waarmee je het geluid van een behoorlijke plensbui kunt nabootsen. Of kies voor wat extremer weer en maak een brute ‘THUNDER tube’ om stevig mee te donderen! Of wie weet kun jij voortaan het weer voorspellen, dankzij jouw zelfgemaakte barometer? Dus wil jij échte mistwolkjes in je slaapkamer - of allerlei coole experimenten doen met statische elektriciteit? Kom dan langs en geniet van stormachtige wetenschap!Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!