Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

DiVCult op de vijver

Start:27-06-2020
Eind:01-10-2020

Website:divcult.nl
Locatie:Prins Bernhardplantsoen, Hengelo

We nodigen je van harte uit voor de opening van 'DiVCult op de vijver', zaterdag 27 juni om 15.00 uur in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.
Op de vlonders in de vijver van het Prins Bernhardplantsoen is werk te zien van 16 beeldend kunstenaars, die met hun werk hebben gereageerd op het thema 'diversiteit en inclusie'.

Met deze tentoonstelling wil DiVCult een serie beelden laten zien van kunstenaars met diverse achtergronden en daarmee met zeer verschillende stijlen; sommige kunstenaars werden opgeleid aan de AKI, anderen in een ander werelddeel dan Europa, sommigen studeerden recent af, anderen in de vorige eeuw. Allen reageerden ze op hun eigen manier op het thema.

Deelnemende kunstenaars
Barsoum Barsouma, Grietje Bouman, Pier van Dijk, Hettie Franken, SaÏda Goriya, Lynne Greenaway, Viktoria Gudnadóttir, Kimon Kirligitsis, Daniela Klooster, Bas van der Linde, Ricardo Liong-A-Kong, Árpád Szombathelyi, Artur Sztejn, Susanne Maria Wolf, Metin Yirtici en Derya Zenginoğlu.

Stichting DiVCult
De opening van deze expositie is ook de aftrap van de activiteiten van DiVCult. De stichting wil een beweging in gang te zetten die gericht is op een betere vertegenwoordiging van minderheden in de gevestigde kunstwereld en wil bijdragen aan culturele diversiteit en inclusie. DiVCult wil dit doel bereiken door een netwerk te vormen waarbij mensen met uiteenlopende achtergronden ideeën kunnen uitwisselen en kunnen deelnemen aan evenementen, discussies, onderzoeken en tentoonstellingen.

Programma opening
Jeannette Lodeweges, voorzitter van Stichting DiVCult, opent om 15:00 uur de expositie en geeft een korte toelichting op de doelstellingen van de stichting.

Regine Hilhorst, oud-stadsdichter van Enschede, en Hetty Franken, stadsdichter van Hengelo, dragen varend tussen de kunstwerken hun gedichten voor.

Aansluitend kunnen we genieten van de muziek en zang van Janina Stopperka.

Paviljoen de Ontmoeting zorgt voor een drankje.

Vanwege het virus vragen we je om 1,5 meter afstand te houden.

En goed je handen te wassen natuurlijk.
Zorg goed voor elkaar :-)

Foto header: Susanne Maria Wolf

Prins Bernhardplantsoen
7551
Hengelo

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!