Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Deep Drawing

Zakia el Abodi, Rachel Bacon en Isabell Schulte

Start:18-02-2023
Eind:14-05-2023

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre

Drawing Centre Diepenheim stimuleert op natuurlijke wijze een vorm van deep drawing: vertragen, reflecteren, nadenken en conversaties aangaan met de wijde omgeving. Regelmatig nodigen wij kunstenaars uit om tijdelijk in Diepenheim te verblijven om hen de ruimte en tijd te gunnen om op hun praktijk te reflecteren, relaties aan te gaan met een nieuwe omgeving, te experimenteren en nieuw werk te maken.

Voor de tentoonstelling Deep Drawing hebben wij drie voormalige residenten uitgenodigd: Zakia el Abodi, Rachel Bacon en Isabell Schulte. Deze drie kunstenaars hebben ieder een eigen stem, maar wat zij delen is een trage manier van observeren en maken, met als resultaat DEEP DRAWING.

Zakia el Abodi (NL, 1983) maakt tekeningen die voortkomen uit een intrinsieke behoefte om verbindingen te maken met de schoonheid, wonderen en onzichtbare krachten van de natuur en het universum. Terugkerende motieven in haar werk zijn cirkels, spiralen, planten, objecten en insecten

Rachel Bacon (USA, 1966) onderzoekt hoe tekenen kan werken binnen grotere onderwerpen gerelateerd aan landschap, geologie, mijnbouw en de esthetica van de klimaatcrisis. Zij maakt nauwgezet semi-sculpturale tekeningen op verfrommeld papier met grafiet.

Isabell Schulte (DE, 1987) ziet overal muzikaliteit: claxons en stoplichten in de stad, een hartslag die verandert door inspanning, het vallen van bladeren in de herfst. Haar werk gaat dieper in op de relaties tussen beeld en geluid, zij vertaalt polyfonische ritmes naar papier op groot formaat. Door de grootschaligheid gaan tijd en ruimte een relatie aan.

Drawing Centre Diepenheim
7478 AA
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!