Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

De week van de wonderlijke wetenschap

Verwonder je in de voorjaarsvakantie bij de Museumfabriek.

Start:25-02-2023
Eind:05-03-2023

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

Van natuur en techniek, van kunst tot wetenschap, van verleden, heden en toekomst. Ga jij op zoek? Laat aan het eind van je bezoek weten wat jou het meest heeft verwonderd en win hiermee een wonderlijke prijs…

De Museumfabriek is het museum van de wonderlijke wetenschap, een plek waar je kan zien, leren en ervaren. Dat wil je natuurlijk niet missen! Net zoals de show van Mad Science die dagelijks te zien is van 25 februari t/m 5 maart. Een knallende presentatie waarbij je getrakteerd wordt op het leukste van wetenschap.

En natuurlijk ben je weer van harte welkom in de Makerspace. Dé plek waar je zelf aan de slag mag. Elke dag zijn er diverse activiteiten te kiezen. Misschien maak jij een eigen katapult, laat je jouw bootje varen door middel van opwarming of kies je voor het bibberbotje? Jij mag kiezen!

Activiteiten

 • Mad Science Show
  Een wervelende en knallende show door de Mad Professor. Neem plaats in de kuil en laat je verrassen. Leuk voor jong en oud!
 • Weefdemonstraties
  Een kijkje in de geschiedenis van de Twentse textielindustrie en je ziet hoe o.a. een theedoek of tafelkleed wordt gemaakt

Lees hier meer over deze activiteiten.

Makerspace

Ook in de Makerspace is er van alles te doen!

 • Hoe werkt een flystick? | 6+
  Ook jij kan iets laten vliegen door middel van statische elektriciteit. Maak en versier je eigen vliegobjecten en probeer daarna uit of het lukt! Door middel van fly sticks komt dit vast helemaal goed!
 • KataPOLt | 8+
  Maak je eigen, vriendelijke, katapult van een POLlepel. Zaag, bouw en versier. En dan... zoek dekking! Gelukkig schieten wij alleen met hele lieve bommetjes.
 • Poppop bootje | 10+
  Tover een melkpak om tot een écht varend bootje! Met de speciaal ontworpen poppop motor komt jouw bootje echt vooruit. Wat je hiervoor nodig hebt? Warmte! Nieuwsgierig geworden? Kom het zelf maar uitproberen!
 • Zeilscheepje \ 4+
  Onderschat de kleintjes niet! Ook kleine zeilscheepjes stelen de show op het water. Zet het bootje in elkaar en ontwerp je eigen zeil. Daarna mag je kijken of hij blijft drijven.. Dat lukt je vast!
 • Bibberbotje | 10+
  Mensen, insecten en vliegtuigen. Weet je wat ze allemaal doen? Bewegen! Ook robots bewegen en je kunt er zelf een maken: een bibberbotje! Dit robotje beweegt door te bibberen. Hoe jouw bibberbotje eruit ziet bepaal jij.
 • Wobbler | 2+
  Wobbler betekent ‘wiebel’ in het Duits. En dat is precies wat het is. Versier je eigen wiebelhuisje! Maak een tekening, een zelfportret of een fantasiedier, het kan allemaal! Plak hem op het huisje en daar begint het wiebelen! En weet je wat mooi is? Hij werkt op een zonnecel.
 • Waxinelichthouder met knopen | 8+
  Door op de juiste manier te knopen kan je een netje maken en hierin kan een glazen potje blijven hangen. Met een waxinelichtje op batterij erin heb je een heel gezellig lampje, zelf gemaakt! Kies er thuis de mooiste plek voor uit!

Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!