Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

De Vliegfabriek

Tentoonstelling mét doe-programma over vliegen.

Start:04-07-2020
Eind:30-08-2020

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

Zweven hoog in de lucht of vliegen als een vogel - iedereen droomt er weleens over. In de zomervakantie dompel je je in De Museumfabriek helemaal onder in de wereld van vliegmachines en vogelvluchten. Het museum staat in het teken van de Vliegfabriek, een tentoonstelling mét doe-programma over vliegen.

Een vliegtuig, luchtballon, helikopter, parachute en een drone - het zijn allemaal vliegmachines. Misschien ken jij er nog meer. In de Vliegfabriek wordt aan de hand van vogels en vliegmachines - vliegtuig, luchtballon, drone, zeppelin én nog meer - het geheim van het vliegen ontrafeld.

Je ontdekt hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, maakt kennis met het allereerste gemotoriseerde vliegtuig en je leert waarom vogels kunnen vliegen - en wij niet.

Maar vooral ga je zelf aan de slag. Met jouw eigen doe-boek reis je door de tentoonstelling en in de Makerspace ontwerp je zelf een vliegtuig, luchtballon of drone. Kom en verleg je grenzen!

Het Rozendaal 11
7523 ZR
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!