Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

De Uitvindfabriek

Ben jij een echte Willie Wortel?

Start:10-07-2021
Eind:29-08-2021

Website:www.demuseumfabriek.nl
Locatie:De Museumfabriek

Creativiteit en techniek komen samen in het museum waar iedereen een eigen uitvinding kan doen en maken.

Mad Science geeft een show waar de actie om de oren vliegt en in Eiberts Atelier volgen kinderen van alle leeftijden een workshop en maken ze een technisch wezen die mee naar huis genomen kan worden.

Tijdens de familierondleiding van Green Team Twente zijn hun razendsnelle waterstofauto’s te zien en gedurende het MaakMee-Festival van TETEM is er een fotonmobiel te creëren die rijdt op zonne-energie. Ook biedt Tetem de mogelijkheid om bioplastic te ontwikkelen tijdens het festival.

De hele familie kan zich komen verdiepen in de wonderlijke wereld van de Kamphuis Collectie die opgesteld staat in de fabriek. Deze historische natuurkunde-instrumenten werden 100 jaar geleden gebruikt in het onderwijs, maar blijven indrukwekkend om te zien. Extra leuk is dat er demonstraties worden gegeven met speciaal gemaakte modellen die iedereen mag uitproberen.

Daarnaast staan er nieuwe Wunderkammers te wachten en zijn er nog vele andere activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen!

Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!