Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

‘De rode draad’, monoloog, discussie en feestelijke netwerkborrel

Raak of vermaak, verbinden en verdiepen van het culturele veld in Enschede.

Start:11-12-2019 | 17:00 uur
Eind:11-12-2019 | 22:00 uur

Locatie:Vestzak Theater

'De rode draad' is een boeiende avond georganiseerd door het Strategisch Cultuurberaad en Stichting KunstNonStop. Het is ook een feestelijke bijeenkomst omdat sinds kort de vernieuwde website Kunstnonstop.nl online staat. KunstNonStop, platform voor Beeldende Kunst in Enschede werkt samen met kunstenaars, kunstliefhebbers en alle beeldende kunstinstellingen. Daarnaast hebben we in Enschede het Strategisch Cultuurberaad, een unieke samenwerking tussen dertien grote professionele culturele instellingen.

Programma
19:00 Monoloog José Kuijpers
19:30 Raak of Vermaak: Johan Idema
20:45 Pauze
21:00 Viering website
21:15 Feest! met GOODCOOPER|BADCOOPER

Aanwezigen ontvangen gratis de publicatie ‘Raak of vermaak?’.

Er loopt een rode draad tussen al deze partijen, tussen kunstwerk, maker, kijker en zij die de ontmoeting tussen hen bewerkstelligen. Wij zijn allemaal met elkaar verbonden via onze oprechte belangstelling voor de kunst. De kunstenaar wil iets wezenlijks tonen van zichzelf of over de wereld, de kunstkijker wil een bijzondere ervaring, hij wil gevoed worden, ontroerd, bevraagd of ontregeld en de kunstinstelling biedt het podium waarop de chemie tot stand kan komen. De intenties zijn er maar wat gebeurt er eigenlijk echt op het moment dat de kunst 'genoten' wordt? Is het dan 'raak' of is het 'vermaak'? Is de kunstervaring eigenlijk meer een leuk uitje of wordt de bezoeker echt bewogen. Hoe bereik je dat het verhaal van de kunst gezien en gehoord wordt, hoe creëer je echte impact? En kun je deze ervaring duiden, uitdrukken in een meetbare waarde zonder terug te moeten vallen op bezoekersaantallen of cijfers die wellicht niets zeggen over het echte effect op de bezoeker?

Tijdens deze avond komt 'Raak of Vermaak' naar Concordia; deze campagne betoogt dat de impact van kunstbezoek eenvoudig vergroot kan worden. Actrice José Kuijpers houdt een monoloog: ‘Is daar iemand?’ en er is een interview met initiatiefnemer Johan Idema, gevolgd door een discussie met panel en publiek. De campagne ‘Raak of vermaak? is een pleidooi voor musea en theaters om niet de kunst zelf, maar de impact ervan tot hoogste doel te verheffen. 'Een schilderij of toneelstuk is immers pas af als het de toeschouwer werkelijk weet te raken'.

De avond wordt feestelijk afgesloten, we proosten op de geweldige laagdrempelige verbinding die in Enschede bestaat tussen kunstenaars, kunstpubliek en de culturele instellingen. Wij bieden tijdens deze avond een rode draad aan die ons in staat stelt om deze verbinding te onderzoeken en met ons mee te nemen en uit te dragen in ons werk en dagelijks leven.

Artistiek verantwoordelijken (curatoren, programmeurs, directies, artistiek leiders) bij culturele instellingen, beeldend kunstenaars en geïnteresseerd kunstpubliek worden van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

Vestzaktheater
7511 GG
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!