Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Cursus ‘Vrouwelijke kunstenaars’

Start:08-09-2021 | 19:00 uur
Eind:08-09-2021 | 20:00 uur

Website:www.bibliotheekenschede.nl
Locatie:Bibliotheek

Vanaf 8 september 2021 gaat in de Bibliotheek Enschede de cursus ‘Vrouwelijke kunstenaars,’ van start, over de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de middeleeuwen tot nu. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Na afloop kunt u deelnemen aan een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, onder leiding van Miranda Nieuwenhuis, waar vanaf 26 september de tentoonstelling ‘Artemisia, vrouw en macht’ te zien is. De cursus wordt georganiseerd door ‘Parels uit de Kunst’ in samenwerking met de Bibliotheek Enschede.

Over de cursus
Is het u wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, da Vinci, Picasso, Rodin, Pollock, de Kooning, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld? Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen. Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt vrouwenkunst van mannenkunst en de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor?

Parels uit de Kunst
Kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis verzorgt met haar bedrijf ‘Parels uit de Kunst’ lezingen en cursussen in de regio. Ook geeft ze rondleidingen in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Data: 8, 15, 22 en 29 september 2021
Datum rondleiding: In overleg met de cursisten
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Docent: Miranda Nieuwenhuis.
Aanmelden: mirandanieuwenhuis@live.nl
Kosten: € 75,00

Bibliotheek Enschede
7511 GM
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!