Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Cursus kunstgeschiedenis ‘Rembrandt en tijdgenoten’

Start:12-09-2022 | 19:00 uur
Eind:12-09-2022 | 21:30 uur

Website:www.bibliotheekenschede.nl
Locatie:Bibliotheek

In december gebeurt er iets heel speciaals, dan komt “De Vaandeldrager” van Rembrandt naar het Rijksmuseum Twenthe. Dit schilderij werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt, de VriendenLoterij en het Rijksmuseum Fonds en is nu op reis door Nederland. Een goede gelegenheid om ons te verdiepen in de meester der meesters.

Er bestaan maar weinig schilders waarnaar zoveel onderzoek is verricht, en die zoveel mensen heeft beroerd met zijn prachtige werken. In de zeventiende eeuw werd hij een bekend en geliefd historie en portretschilder, maar stuitte zijn onconventionele en losse manier van schilderen en de behandeling van diverse thema's, waaronder het vrouwelijknaakt, ook op kritiek.
Ook in de eeuwen daarna werd zijn werk afwisselend negatief beoordeeld of juist de hemel in geprezen.

In de cursus Rembrandt en tijdgenoten in de Bibliotheek Enschede gaan we dieper in op het diverse oeuvre van Rembrandt, en op de vraag wat zijn kunst zo speciaal maakt maar ook waarom hij “de eerste ketter van de schilderkunst “ genoemd werd. Deze cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en vindt plaats op maandag 12, 19, 26 september en 3 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur in de Bibliotheek Enschede. Kosten zijn 75 euro, inclusief lesmateriaal, reader, koffie/thee.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mirandanieuwenhuis@live.nl

Bibliotheek Enschede
7511 GM
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!