Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Cultuurpodium Hengelo

Start:23-02-2020 | 15:00 uur
Eind:23-02-2020 | 17:00 uur

Website:www.schouwburghengelo.nl
Locatie:Schouwburg Hengelo

Het programma van de tweede editie van Cultuurpodium Hengelo is weer een mix van muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Met theatermaakster en dichter Regine Hilhorst, kunstenaars Henk Lassche en Willemijn Calis, schrijver Christian Nijhof, stadsdichter Hettie Franken en muziek van Vocalgroup Ofkoors.

Theatermaakster en dichter Regine Hilhorst is te gast bij de tweede editie van het Cultuurpodium Hengelo op zondag 23 februari. Zij schreef onlangs het boek ‘Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen’. Van deze troostbundel met columns en gedichten voor de achterblijvers na het overlijden van een geliefde zijn in korte tijd al duizend exemplaren verkocht

Kunstenaar Henk Lassche komt vertellen over de expositie over de familie Haanstra, die hij heeft samengesteld in de Wolvecampfoyer van de schouwburg. De bekendste telg van deze kunstenaarsfamilie was cineast en schilder Bert Haanstra. Daarnaast is de Enschedese beeldend kunstenares Willemijn Calis te gast, eerder genomineerd voor de Talentprijs van de provincie Overijssel. Ze wisselt in haar werk schilderen af met tekenen, stopmotion, animatie, performance en audiowerk.

Schrijver Christian Nijhof wordt geïnterviewd over zijn nieuwe boek ‘Alleen op reis – van mijn hoofd naar mijn hart’. Hierin beschrijft Nijhof hoe een rondreis door Thailand zijn leven veranderde. Stadsdichter Hettie Franken ontvangt de gasten in dichtvorm en draagt voor uit eigen werk en voor de muziek tijdens het Cultuurpodium Hengelo zorgt Vocalgroup Ofkoors.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april elke laatste zondag van de maand georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Schouwburg Hengelo
7551 HV
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!