Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Tentoonstelling 'Ctrl.Bending'

Start:25-05-2024
Eind:30-06-2024

Website:sickhouse.nl
Locatie:Concordia Kunstruimte

Wat weten we eigenlijk van de elektronische apparaten die we dagelijks gebruiken? De computers, schermen, de multifunctionele apparaten in de keuken? Voor deze expositie hebben de kunstenaars al deze apparaten geopend, de hardware bestudeerd, nieuwe manieren van besturing uitgevonden, en met alle knopjes gespeeld! Nu nodigen ze jou uit om hetzelfde te doen!

Ctrl.Bending is een collectieve tentoonstelling waarin je ziet wat je niet kan zien op het scherm zelf. Dit ‘kijkje achter de schermen’ vormt een dynamische sculptuur, waar de knoppen en techniek die normaal het scherm besturen, zelf worden onderzocht. Zelfs water, dat normaal nooit in de buurt van elektronica mag komen, vindt haar plaats in deze expositie!

Sickhouse is een speelse kunstruimte in Enschede, die zich richt op de invloed van digitale en populaire cultuur op onze samenleving. Op dit moment heeft Sickhouse geen fysieke locatie om deze programma’s uit te voeren. Terwijl ze hard op zoek is naar die eigen ruimte, vinden de programma’s plaats ‘on tour’, zoals in het Rijksmuseum Twenthe, waar Sickhouse gebruik mag maken van het Los Hoes (omgedoopt tot SickHoes), Tankstation Cultureel Vulpunt, het Vestzaktheater en nu hier in Concordia!

Tijdens de opening zal er ook een muzikale performance zijn, van niemand minder dan Manu Louis. Deze muzikant, geboren in België en nu woonachtig in Berlijn, studeerde composities bij de legendarische componist Fréderic Rzewski. Al deze kennis heeft hij meegenomen in zijn elektronische producties, die niet onder één stijl te noemen zijn. Zeker is wel, je kan niet stil blijven zitten bij deze opzwepende muziek!

Opening met muziek van Manu Louis: 25 mei van 19:00 tot 22:00.
Gratis toegang.

Langestraat 56
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!