Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Creo Collective

Jong ondernemend experimenteel

Start:13-05-2022
Eind:31-12-2022

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De creativiteit van het oosten de wereld in brengen, dat is de missie van Creo Collective. Met nachtelijke exposities, muziek, bijeenkomsten en nog meer, stimuleren en motiveren ze jonge kunstenaars.

Demi Nankman en Fee Lemmens zetten Creo Collective op, een kunstverband voor jonge, ondernemende kusntenaars zoals zijzelf.
Net gestart aan de AKI merkten Fee en Demi dat veel jonge kunstenaars het lastig vinden om zich te positioneren op de arbeidsmarkt en moeite hebben met netwerken, waardoor hun werk niet zichtbaar is. Ook misten ze in Enschede een plek waar kunstenaars zich kunnen verenigen en hun kennis met elkaar kunnen delen maar daarnaast ook volledig vrij zijn in het experimenteren.
"Wij merken dat kunst normaliter onder jongeren minder populair is." Aanleiding voor hen om kunst toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor het grote jongere publiek.

Creo Collective biedt een vaste thuisbasis, eenheid en een betrouwbaar groepsverband om werk en kennis mee te delen. Creo Collective zorgt ervoor dat jonge ondernemende kunstenaars zich kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt en vrij kunnen experimenteren.

Concordia en Creo Collective gaan samenwerken aan verschillende exposities en bijeenkomsten. De torenkamer als experiment voor de pas afgestudeerde kunstenaar, wordt vanaf 13 mei het podium voor Creo Collective waar ze exposities zullen organiseren van uiteenlopende jonge kunstenaars.

Concordia Enschede
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!