Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Couplet 2.0 #3: Esmay Groot Koerkamp

Open vanaf 1 juni Esmay Groot Koerkamp aan zet met Couplet 2.0 #3

Start:31-01-2020
Eind:06-09-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

De derde en laatste aflevering van het Concordia kunstproject Couplet 2.0 is in handen van Esmay Groot Koerkamp. Esmay studeerde aan de AKI in Enschede en woont en werkt in Deventer. “Ik ben erg geïnteresseerd in volksvertellingen. In deze verhalen lees je waar mensen in een bepaalde tijd mee bezig waren en wat voor hen belangrijk was. Ik gebruik het in mijn eigen werk door hedendaagse onderwerpen uit de maatschappij te verbeelden en de figuren in mijn tekeningen een symbolische waarde te geven. Dit wil ik ook graag tijdens Couplet 2.0 doen. Ik ben benieuwd naar het verhaal van de ander. Onze levens gaan over geboren worden, beproevingen doorstaan, de liefde bedrijven, sterven en de wedergeboorte. De zoektocht naar je ware ik is van alle tijden en zit in ieder mens, ongeacht opleidingsniveau, afkomst of salaris. Uiteindelijk zijn we allemaal een klein stukje mensheid.”

Esmay nam de uitdaging aan en startte met een inwoner van Enschede het gesprek over kunst. Uit alle aanmeldingen selecteerde zij deelnemer Marjolein Smits. Op 31 januari was de eerste ontmoeting tussen de kunstenaar, Marjolein en het publiek.
Van 14 augustus t/m 6 september wordt het uiteindelijke project gepresenteerd in EXPO 3!

Reserveren kan hier

De voortgang van Couplet 2.0 volgen?

Bekijk en beluister dan de vlogs van Esmay Groot Koerkamp! Onderaan deze pagina vind je alle filmpjes, of check hier de allereerste vlog.

De aanleiding voor Couplet 2.0

Het Concordia-project Couplet 2.0 koppelt twee uiteenlopende mensen aan elkaar om zo tot andere en nieuwe inzichten van kunst te komen. Een inwoner van Enschede of Twente (leek of niet, kunstliefhebber of niet, volwassen, kind, alles door elkaar) en een kunstenaar bespreken ideeën en gedachten over kunst, en maken samen een expositie of eindproject.

Het project beoogt ruimte te creëren voor nieuwe ideeën over kunst, ruimte waar vaste (gedachten-)patronen worden ondergraven en vooroordelen ondermijnd. Het draagt daarom met trots de titel Couplet 2.0.

Langestraat 56
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!