Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Couplet 2.0 #2: Daan Samson

In Couplet 2.0 maken een kunstenaar en inwoner samen een expositie.

Start:29-09-2019
Eind:12-01-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Voor Couplet 2.0 editie #2 werkte welvaartskunstenaar Daan Samson samen met Andrei Haret, algemeen directeur Koninklijke Grolsch. Het eindresultaat van deze samenwerking is te zien op donderdag 19 december om 17.00 uur in de theaterzaal, Oude Markt 15, Enschede.

Eind september streek Daan Samson in Enschede neer. Hij is de tweede kunstenaar die door Concordia is uitgenodigd om aan Couplet 2.0 deel te nemen. Volgens Wikipedia behoort Samson tot een nieuwe generatie media-kunstenaars, en zou zijn werk eruit bestaan de verworvenheden van onze maatschappij op een voetstuk te plaatsen. Twee van zijn jeugdidolen trakteerde hij bijvoorbeeld op uitbundige verwendagen in Rotterdam. Niemand minder dan Ad Visser (tv-icoon) en Frits Bolkestein (politicus) werden in de watten gelegd met etentjes, museumbezoekjes en shopping-momentjes. “Mijn werk wordt gekenmerkt door het klassieke 'memento mori' thema", aldus Daan. "Ik wil kunsttoeschouwers duidelijk maken dat we ‘met de dag moeten leven’, en dat de mogelijkheid om van aards comfort te genieten slechts tijdelijk is. Het is net zo vluchtig als ons leven".

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!