Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Claudia Jongstra Livestream

Opening tentoonstelling 'Inner Vitality' van Claudia Jongstra in Rijksmuseum Twenthe.

Start:05-07-2020 | 19:00 uur
Eind:05-07-2020 | 23:59 uur

Website:www.rijksmuseumtwenthe.nl
Locatie:Rijksmuseum Twenthe

Claudy Jongstra (1963) is wereldwijd bekend vanwege haar monumentale wandtapijten en architecturale installaties van gevilte wol gekleurd met natuurlijke pigmenten. In Rijksmuseum Twenthe slaat zij een nieuwe weg in door een experimentele installatie te tonen waarin onderzoek naar de innerlijke vitaliteit van planten en kruiden centraal staat.

Kenmerkend voor Claudy Jongstra is haar holistische visie op het kunstenaarschap. Eindresultaat en proces zijn even belangrijk, en zaken als duurzaamheid, biodiversiteit, en behoud van ‘secret knowledge’ nemen daarbij een centrale plek in. Voor de vernieuwde museumtuin heeft Jongstra ook een tweetal plantvakken ontworpen met daarin verfplanten en andere gewassen die ze gebruikt voor de totstandkoming van haar werk.

Naast Claudy Jongstra schuiven er verschillende gasten aan, zoals financieel geograaf, publicist en gentleman-hooligan Ewald Engelen en schrijver Tommy Wieringa.

Vanwege de coronacrisis is het helaas niet mogelijk een grote, publieke een opening te organiseren. 1Twente registreert het feestelijke programma zodat via een live-verbinding iedereen thuis toch kan meegenieten! De livestream is o.a. te volgen via de social media-kanalen van Rijksmuseum Twenthe en 1Twente

Lasondersingel 129-131
7514BP
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!