Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Buitenexpositie 24x7: "Skiere wissigheed"

Anja Wisseborn.

Start:01-05-2020
Eind:01-06-2020

Website:www.galerieurinoirbezet.nl
Locatie:Galerie Urinoir Bezet

Als kind nam mijn vader mij vaak mee op pad door Twente. Hij gaf mij de uitdaging om goed te kijken en écht te zien. Dat is een mooie manier om van de natuur en al het andere om je heen te genieten en er zodoende over te leren. Mijn manier van kijken komt tevoorschijn in mijn tekeningen. Wat mij raakt, is puurheid, zuiverheid. Ik laat de dingen graag zien, zo zoals ze zijn. Iedere vogel, ieder hert, iedere boom en zelfs ieder bouwwerk heeft een uniek karakter. Het wezen ervan, groot of klein probeer ik in mijn werk te vatten.

Voor mij is deze puurheid een zekerheid, een schone zekerheid. Of zoals wij Tukkers dat zeggen: een skiere wissigheed.

Tijdens de eerste lentedagen merkte ik zo’n schone zekerheid op: de geel gekleurde zon schijnt aan een helderblauwe hemel.
Ver buiten onze atmosfeer, in het donkere heelal, is de zon echter een witte bol tegen een zwarte achtergrond… Pas als haar lichtstralen door onze atmosfeer heen schijnen wordt zij geel van kleur en onze hemel blauw.
Ik zou kunnen uitleggen hoe dat werkt met licht- en luchtverstrooiing en de atmosfeer. Maar in deze tijd waarin we te maken hebben met zoveel onzekerheden vind ik het fijner om gewoon op te merken, te zien, dat de zon geel is en de lucht blauw.

Dat is een van die mooie, schone zekerheden in het leven die houvast biedt. Er is zo veel skiere wissigheed om ons heen. Juist nu ons normale dagelijkse leven onderhevig is aan veranderingen geeft het een goed gevoel om daar aandacht aan te besteden.

In deze expositie geef ik je graag een inkijkje in wat mijn schone zekerheden zijn. Natuur, gebouwen, objecten, herinneringen en gevoelens die er altijd zijn en zullen zijn ondanks onzekere tijden. Ze geven me rust en troost. En hopelijk inspireert het jou de schone zekerheden in je leven te zien en te voelen. Want die zijn er, zo zeker als dat de zon geel is en de hemel blauw.

Anja Wisseborn.
Voorjaar 2020

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!