Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Brom

Een installatie van Mariska de Groot

Start:01-09-2021
Eind:31-03-2022

Website:www.oyfokunstpodium.nl
Locatie:Oyfo Kunstpodium

In de tentoonstelling BROM komen de eigenschappen van robuuste machines zoals de ritmische geluiden en bewegingen naar voren. Deze eigenschappen zijn opnieuw geïnterpreteerd en op delicate wijze omgebogen naar een ruimtelijke installatie. Waan je in een landschap waarin verschillende zintuigen geprikkeld zullen worden en waar je plek vindt om de tijd te nemen.

Luchtdruk, zuigers en het doordringende ritme van de machines die opgesteld staan in het museum van Oyfo, brachten Mariska naar de bromtol die bij een bepaalde rotatie en windsnelheid een zangerig geluid geeft. De gebruikte techniek in de tol die dit geluid geeft heeft zij verder ontwikkeld en uitgebreid, en vormt het hart van zelfgemaakte tollen die in het kunstpodium als een zaalvullende geluidsinstallatie zijn opgehangen. De tollen worden aangestuurd door een “digitale compositie” die Mariska hiervoor heeft geprogrammeerd.

Oyfo Techniekmuseum
7555 RJ
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!