Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Boekpresentatie 'Mijmeringen. Over kunst, lichaam en religie'

Start:22-11-2021 | 20:00 uur
Eind:22-11-2021 | 21:30 uur

Website:www.arentweevers.com
Locatie:Waterstaatskerk

tekst en beeld Arent Weevers
voorwoord Aaron Rosen

In de theologie schuilt meer verbeelding dan je zou denken, en in de kunst vind je meer sporen van God dan je zou vermoeden. Dat is de ontdekking van mediakunstenaar en theoloog Arent Weevers. Voor hem zijn kunst en theologie de twee boezems van één hart. Weevers’ internationaal geprezen interactieve installaties, 2D en 3D stereoscopische en holografische kunstwerken weerspiegelen deze ontdekkingstocht. In dit boek worden ze op een bijzondere manier belicht door kenners en critici, en door Weevers zelf. Mijmeringen geeft een verdiepend en uiterst persoonlijk inzicht in het werk en de drijfveren van een mensbetrokken en transcendent georiënteerde kunstenaar.

Het boek bestaat uit tien hoofdstukken over tien kunstwerken. Prof. Dr. Aaron Rosen, een Amerikaanse specialist op terrein van kunst en religie, bijt de spits af met een voorwoord. De hoofdstukken zijn opgebouwd uit vier korte artikelen: een beschouwing van een kunstwerk door een expert, het ‘hoe en waarom’ een bepaald kunstwerk tot stand is gekomen en thematische artikelen die met het werk te maken hebben, zoals: zorg voor de natuur, lichamelijkheid, lijden, pijnlijke schoonheid, verlangen, inspiratiebronnen, relaties en de dood.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om op 22 november naar de boekpresentatie in de Waterstaatskerk in Hengelo te komen. Het boek is te bestellen via: Arent Weevers, desgewenst een gesigneerd exemplaar: http://www.arentweevers.com/portfolio/mijmeringen of via de reguliere boekhandel vanaf 1 november. Uitgeverij Lecturis. ISBN/EAN: 978-94-6226-422-9.

In 2022 verschijnt er ook een Amerikaans Engelstalige versie van dit boek met de titel Musings. About Art, Body and Religion.

Arent Weevers exposeert in binnen en buitenland, onder meer in Duitsland, Spanje, Argentinië, China en de Verenigde Staten. Daarnaast werkt hij voor de Protestantse Gemeente in Deventer als studentenpastor aan de Saxion Hogescholen, en is hij predikant bij de Protestantse Gemeente in Hengelo.

Waterstaatkerk
7551 AG
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!