Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

BodyBuilding

Interactieve tentoonstelling van Hackers & Designers.

Start:20-02-2020
Eind:14-06-2020

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Dagelijks worden onze lichamen en omgevingen gescand, getrackt, gerenderd, gemanipuleerd en gecategoriseerd door verschillende technologieën. Wat betekent dit voor ons zelfbeeld? Hoe kunnen we als gebruikers en makers de relatie tussen ons lichaam en deze biometrische computerprocessen beter begrijpen? En wat kunnen we als mens leren van deze technologieën? In deze interactieve tentoonstelling van Hackers & Designers neem je deel aan het (de)construeren en bevragen van verschillende tools zoals scanners, echografie en motion capture.

Hackers & Designers is een interdisciplinair samenwerkingsverband van kunstenaars, wetenschappers, software ontwikkelaars en ontwerpers. Centraal staat het onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen van nieuwe technologieën door middel van 'hands-on making'. In de tentoonstelling BodyBuilding onderzoeken Hackers & Designers samen met de kunstenaars en designers Kiki Mager, Nazanin Karimi en The Underground Division (Femke Snelting, Helen Pritchard en Jara Rocha) de relatie tussen technologie en menselijke en niet-menselijke lichamen vanuit het perspectief van de makers.

In samenwerking met architect en ontwerper Thomas Rustemeyer is een interactieve structuur ontwikkeld waarin de werken worden gehost. De structuur weerspiegelt de manieren waarop Hackers & Designers functioneert als gemeenschap, netwerk en infrastructuur. In BodyBuilding word je uitgenodigd om actief deel te nemen aan het (de)construeren van de werken. En om vragen te stellen over hun werking en de betekenis en ethische implicaties voor sociaal-technologische ontwikkelingen. Door gebruik te maken van technologieën zoals scanners, echografie en motion capture, problematiseren de werken de rol van het ‘lichaam’ in computerprocessen.

Het onderzoek van Hackers & Designers naar de betekenis van nieuwe technologische ontwikkelingen op ons mens-zijn sluit naadloos aan bij Tetem’s programmalijn Driving Technology. Alle werken zijn ontwikkeld in opdracht van Tetem.

Exploring-Lab: Laat je niet (her)kennen!
In aansluiting op de tentoonstelling BodyBuilding experimenteer je met gezichtsherkenningssoftware en verschillende materialen om deze te beïnvloeden. Hoe werkt gezichtsherkenningssoftware? Welke camouflagetechnieken kan je inzetten om niet herkend te worden op straat? Hoe ver kun je hierin gaan? Tetem’s Exploring-Lab is dagelijks van 13.30-16.30 geopend.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.