Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Blikveld 4d over Kunst, Landschap, Historie en Archeologie

Start:25-06-2021
Eind:30-09-2021

Website:www.mikc.eu
Locatie:MIKC | Perron1

7 Kunstenaars werkten mee aan de uitvoering en laten fascinerende beelden met ieder een eigen verhaal zien.

Deelnemende kunstenaars: Lasity Last, Kees Bierman, Marko de Kok, Manuela Fersen, CP Berbée & Ad de Laat, Meg Mercx & Rob Verwer, Ine van Son.

De Nieuwe weg tussen kasteel Twickel en (Kunst)station Delden is ooit aangelegd als een rechtstreekse verbinding van het station naar kasteel Twickel. Met de aanleg van de rondweg was het niet meer mogelijk naar Kasteel te wandelen. Maar met de komst van de loopbrug is de verbinding weer hersteld. Het wandelpad maakt onderdeel uit van de Umfassungsweg rondom Twickel. Bijgaand twee impressies van de beeldenroute de achterliggende gedachtes daarbij.

Een vande kunstenaars (zie hieronder) neemt afval in het bos als blikvanger dat een dubbel gevoel opwekt. Twee flessen en een afgehapte donut liggen als achteloos weggegooid afval in het landschap. Ze getuigen van de mechanismen van onze wegwerpmaatschappij en door hun kleurrijkheid en omvang lijken ze deel uit te maken van een uit de kluiten gewassen stilleven.Het werk TRASH is een sculptuur zonder permanent karakter. Het verandert in de tijd dat het bestaat door verwering en mogelijk menselijk ingrijpen.

‘Animal farm’ Meg Mercx en Rob Verwer laten een statement zien over de bio-industrie en willen met dit monument voor productiedieren, aandacht vragen voor dierenleed (foto header).

Manuela Fersen, TRASH (denkend aan Morandi)
Tijdelijk beeldhouwwerk, gips, lak, opblaasbare objecten

Nieuwe Weg
7622 GM
Delden

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!