Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Becoming Currents

Start:27-07-2023
Eind:31-10-2023

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

De tentoonstelling Becoming Currents verkent het fictieve toekomstscenario ‘Maria Islands’ en vindt plaats in oktober in Manila. Maria Islands is een van plastic afvalstromen door mensen gebouwde aan de Filipijnse kust gelegen bewoonbare eilandengroep. Dit scenario is een plek waarin Bianca en Erik collectieve verhalen verbeelden over nieuw ontstaande ecologieën, rituelen en artefacten op de eilandgroep.

Bianca Carague en Erik Peters zien overeenkomsten tussen de klimaatproblemen die zowel in Nederland als de Filippijnen plaatsvinden. Hun doel is om verschillende doelgroepen kennis te laten maken met problematieken die spelen rondom het creëren van eilanden gebouwd vanuit plastic. Het project sluit aan bij het educatieve Wordlbuilding programma wat dit jaar plaats vindt in de maakplaatsen in heel Twente.

Bianca Carague en Erik Peters hebben vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie ontvangen ter voorbereiding van hun tentoonstelling Becoming Currents. Met de toekenning worden Bianca en Erik ondersteunt in hun verkenningsfase voor het educatieve programma dat zij willen organiseren rondom de tentoonstelling in Manila.

Bianca Carague is een sociaal ontwerper en kunstenaar, die design, onderzoek en worldbuilding combineert om verhalen te vertellen over nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. In 2022 werkte zij met verschillende toekomstbeelden in de tentoonstelling Gen C: Children of 2050.

Collaborative worldbuilding en speculative storytelling kenmerken het werk van kunstenaar en ontwerper Erik Peters. In 2022 werkte Erik bij Tetem aan Future Fossils; een onderzoekstraject binnen cross-TIC onder leiding van Tetem.

Tetem
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!