Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Gesloten: Batterij in de binnenstad

Ontladen en opladen midden in een drukke stad

Start:01-06-2020
Eind:31-12-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:concordia

Gill Bollegraf, initiatiefnemer en mindfulnesstrainer en -coach, zag bij de binnenstadbedrijven en -organisaties waar ze vaak kwam vaak geen ruimte om je als medewerker of student even terug te trekken. Zo kwam ze op het idee om een centrale plek te creƫren in het centrum waar je zo naar binnen kan lopen om in stilte je rust te vinden. Gill ontving voor dit idee de stadscheque van de Gemeente Enschede om deze plek te realiseren, bij en met Concordia.

Batterij betekent even niet naar buiten gericht zijn, geen overload aan prikkels, maar weer opmerken hoe het met jou zelf is. Je hoofd ruimte geven, je lichaam tot rust laten komen. Ontladen. Uit de waan van de dag te stappen, tijd voor jezelf vrij maken en zo jezelf weer opladen.
Kunst kan datzelfde teweeg brengen; ontladen en tegelijkertijd energie opdoen. Het bleek een logische keus om de Batterij daarom te combineren met kunstwerken, of in dit geval in de kunstruimte van Concordia te plaatsen.

Op vaste plekken in de exposities kan je meditaties beluisteren. Daarnaast organiseert Gill elk kwartaal op vrijdagmiddag van 16.30 - 18.00 uur een mini-event met bewustwording, aandacht en meditatie als uitgangspunt: mediteren & dansen, een walk, talk & meditate tour door de lopende tentoonstelling, een talk door een inspirator en meer.

Batterij in de binnenstad is powered by http:/www.houseofmindfulness.nu

(foto: Derk Habers)

Langestraat 56
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!