Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Barsoum Barsouma en Ray Andreas

Emotie van twee schilders

Start:26-06-2021
Eind:01-08-2021

Website:www.dedegrutzmacher.nl
Locatie:Galerie Dédé Grützmacher

Tentoonstelling van Barsoum Barsouma en Ray Andreas. Twee schilders die geïnspireerd zijn door wat zij hebben beleefd. Zij zetten dit heel divers neer.

Barsoum Barsouma verbindt de mens met de geschiedenis van Mesopotamië. Zijn werk is doordrenkt met symboliek en emotie. Ook als kijker voel je de emotie, de geschiedenis. Hij schildert iedere dag en elk schilderij heeft een verhaal. Hij maakt grote indrukwekkende schilderijen, maar schildert ook klein werk en werk op houten plankjes. Het werk is esthetisch, stijlvol en verfijnd. Een klassieke schilder.

Ook Ray Andreas zet zijn gevoelens om in beeld. In tegenstelling tot Barsoum werkt hij juist met strakke vormen en kleurrijke vlakken. In vergelijking met Barsoum roepen Ray's observaties en wijze van werken een heel andere emotie op bij kijkers. Zijn schilderijen worden ook in linosnede of keramiek omgezet. Het werk is eigenzinnig, kleurrijk en veelal strak van vorm. Een moderne schilder.

Twee schilders, zo verschillend in vorm en beeldtaal en vanuit hun eigen gedachten werkend hebben ieder op eigen wijze menselijke emotie in beeld gebracht.

De galerie is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.30 uur of via telefonische afspraak 06 139 870 71.

Blekerstraat 165
7513 DT
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!