Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

B93 Art Delivery Truck soundscape 'Residue'

Installatie performance door Marlies van Grootel met soundscapes van Fentom

Start:05-11-2021
Eind:05-11-2021

Website:artdeliverytruck.nl

Kunstenaarsinitiatief B93 bezorgt expositie-voorstellingen aan huis met een kleine DAF vrachtwagen, de B93 Art Delivery Truck. Het publiek neemt plaats in comfortabele bioscoopstoelen op de laadklep voor een intieme voorstelling in de laadruimte van de vrachtwagen. De soundscape 'Residue' is nog t/m 7 november te bestellen op artdeliverytruck.nl.

In ‘Residue’ werken beeldend kunstenaar Marlies van Grootel en geluidskunstenaar Fentom samen. ‘Residue’ is een installatie performance waarin fragiele nabeelden van social media in lichtbakken geplaatst worden. Beelden teruggebracht tot een residu die samen met de soundscapes van Fentom een nieuwe identiteit krijgen.

De beelden van Marlies van Grootel zijn bewerkte foto’s van persoonlijke momenten van mensen op social media. Een medium waarin het heel moeilijk is om echte emoties te delen. Waar gebeurtenissen vluchtig worden in de massa. Wat blijft er over van de emoties van deze momenten?

Fentom vangt met de soundscapes leegtes in het leven. Het zijn de soundtracks van gebeurtenissen uit het echte leven en zetten zowel maatschappelijke thema's als persoonlijke emoties om in geluid. Geluiden vervormd door ruis, die het fragiel maken, maar tegelijk ook een kant van schoonheid en hoop hebben.

Samen dompelen de beelden van Marlies en de soundscapes van Fentom je onder in een indringende ervaring over identiteit en emotie.

B93 Art Delivery Truck

Wat is het?

Kunstenaarsinitiatief B93 bezorgt expositie-voorstellingen aan huis met een kleine DAF vrachtwagen. Jij kiest wanneer en waar je het rijdende mini-theater wilt bestellen: voor je huis, of als daar niet voldoende plek is, op een geschikte plek bij jou in de buurt. Weet je geen geschikte plek of woon je niet in of om Enschede? Je mag ook naar B93 toe komen, voor de deur is een prima plek waar de Truck kan staan, ook daar kun je de Art Delivery Truck bestellen.

Per voorstelling zijn er maximaal 6 zitplekken beschikbaar. Jij bepaalt met wie je samen wilt kijken. Met je gezin, je vrienden of in je eentje, het mag allemaal. De Truck boeken kost 20 euro, dit is inclusief 2 personen, daarna betaalt elke extra persoon 7,50 euro. De Art Delivery Truck zorgt voor een drankje!

De de soundscape 'Residue' duurt ongeveer 15 minuten. Daarna kan de expositie in de Truck bekeken worden en kan er nagepraat worden met elkaar en met de kunstenaars. Vervolgens rijdt de B93 Art Delivery Truck weer verder naar het volgende adres.

Foto: Karin van der Meul

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!