Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Ayberk Davutoglu

‘The Layered Conundrum’

Start:26-07-2023 | 12:30 uur
Eind:25-08-2023 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Ayberk Davutoglu. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 23 juli 2023 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Ayberk werd in 1989 geboren in een kleine stad in Istanbul, Turkije. Begonnen als autodidact, ontwikkelde hij een dialoog met de media fotografie en videografie. Zijn oeuvre is deels verzadigd met antropologische, sociologische en filosofische reflecties.

Nadat hij in 2014 besloot zijn artistieke roeping te omarmen en zijn geboorteplaats en carrière in het bedrijfsleven achter zich te laten, begon hij aanvankelijk aan een missie om dierenmishandeling in het Midden-Oosten te onderzoeken. Dit onderzoek evolueerde echter al snel naar een breder onderzoek naar hoe mensen omgaan met andere levende wezens. Dit proces heeft zich ontwikkeld naast zijn persoonlijke weg van het Midden-Oosten naar de Filippijnen, Macau, Hongkong en China, waar de beelden in deze serie zijn vastgelegd. De resulterende fotoserie weerspiegelt niet alleen zijn intellectuele nieuwsgierigheid en vraagstelling, maar toont ook zijn artistieke interpretatie met een scherp oog voor het onverwachte en het onopgemerkte.

In deze fotoserie komt zijn artistieke benadering voort uit een oprechte fascinatie voor de menselijke natuur en de gevolgen daarvan voor de natuurlijke wereld. De manier waarop hij de nuances en fijne kneepjes van de menselijke conditie onderzoekt, is doordrongen van een zeker gevoel van spiritualiteit en mystiek, dat wordt versterkt door de algemene opstelling van de gepresenteerde beelden.

Tekst: Cyane Massue

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!